Испания ще инвестира огромни суми за нови фабрики за електрически

...
Испания ще инвестира огромни суми за нови фабрики за електрически
Коментари Харесай

Испания инвестира милиарди за електрически транспорт

Испания ще влага големи суми за нови заводи за електрически коли и акумулатори, предава Reuters. Страната има намерение да употребява милиардите, които Европейския съюз ще даде на страната за справяне с последствията от пандемията, с цел да може страната да не изостава в новите действителности в автомобилния бранш.

Изданието напомня, че Испания е втория максимален автопроизводител в Европа след Германия, като секторът способства за 10% от стопанската система на страната. Другите две огромни страни на европейския автопазар, Германия и Франция към този момент влагат съществени средства и експертиза в сходни заводи, като Renault и Volkswagen навлизат нападателно на полето на EV машините.

„Имаме ясна цел. Желаем Испания да остане вторият максимален производител на коли в Европейски Съюз през 2030, 2040 и 2050, без значение къде се намира технологията“, споделя пред изданието Раул Бланко, министър, отговарящ за автомобилния бранш в Испания. Reuters показва, че от седемдесетте милиарда евро, които Европейски Съюз възнамерява да даде на Испания, 13 милиарда ще бъдат вложени до 2023 за устойчива подвижност. Паричните средства ще бъдат разходвани по разпространение на електрическия превоз, възстановяване на инфраструктурата (изграждане на повече станции за зареждане) и построяването на първата си фабрика за кафези за автомобилни акумулатори. В ход е към този момент и плана за построяването на фабриката, която ще коства на страната €2.5 милиарда. Предложението предизвика сериозна конкуренция измежду обособените райони в страната. Испания има за цел с времето да покрият цялостния индустриален развой за зеления превоз – от добиването на първични материали до производството на акумулатори и изкарването на приключен електромобил от завода на SEAT в Каталуния.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР