Испания ще достави на Украйна ракети за противовъздушна отбрана и

...
Испания ще достави на Украйна ракети за противовъздушна отбрана и
Коментари Харесай

Испания доставя на Украйна зенитно-ракетни комплекси и танкове

Испания ще достави на Украйна ракети за противовъздушна защита и танкове " Леопард " като стъпка за усилване на военната си помощ за Киев, съгласно държавни източници на изданието " Ел Паис ".

Мадрид също така ще обезпечи базово образование на украинските военни по какъв начин да употребяват танковете. То ще се състои в Латвия, където испанската войска има ситуирани 500 военнослужещи като част от интервенцията на НАТО за засиленото предно наличие.

Впоследствие може да има и втори стадий на образованието, който да се състои в Испания, показаха източниците на " El Паис ".

Според вестника испанското министерство на защитата завърши доставката за Киев на зенитно-ракетни комплекси с дребен обхват " Шорад Аспиде " (Shorad Aspide), които испанската войска е заменила с по-усъвършенствана система.

Испания дотук е доставила муниции, персонално защитно снаряжение и леко оръжие.

Според източници на " Паис " предлагането за нарастване на помощта е направено при визитата на премиера Педро Санчес в Украйна на 21 април, когато той се срещна с президента Володимир Зеленски, само че реализирането му се е забавило поради сложността на интервенцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР