Испания ще бъде първата държава в ЕС със задължителна система

...
Испания ще бъде първата държава в ЕС със задължителна система
Коментари Харесай

Испания въвежда задължително видеонаблюдение в кланиците


Испания ще бъде първата страна в Европейски Съюз със наложителна система за видеонаблюдение в кланиците. Това стана допустимо откакто държавното управление утвърди Кралски декрет за гарантиране на хуманното отношение към животните посредством записване на изображения, предава Българска телеграфна агенция.

Въвеждането на наложителното видеонаблюдение в кланиците има за цел да подсигурява спазването на законодателството за хуманно отношение към животните посредством записване на изображения при разтоварването им след превозване, както и целият им престои в тях.

Според министъра на потребителските въпроси Алберто Гарзон, по този начин ще се подсигурява и сигурността на храните, които доближават до крайния потребител. 

Регламентите са контрактувани със бранша, удостовери представителят на държавното управление Изабел Родригес.

С тях животновъдите и производителите на месо и месни артикули се ангажират във всички испански кланици да се сведе до най-малко страданието на животните.

Записите от камерите би трябвало да се съхраняват, с цел да могат при поискване от страна на контролните органи да им бъдат предоставени. 

След публикуването на Кралския декрет в Официалния държавен вестник огромните кланици ще имат период от една година, с цел да се приспособяват към новите наредби, а на дребните ще се провиснал две години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР