Испания се придвижи да блокира проекта за криптовалута на Сам

...
Испания се придвижи да блокира проекта за криптовалута на Сам
Коментари Харесай

Испания блокира начинанието на Сам Олтман за сканиране на очна ябълка Worldcoin

Испания се придвижи да блокира плана за криптовалута на Сам Олтман Worldcoin, последният удар върху начинание, което повдигна дискусия в голям брой страни по отношение на проектите за събиране на персонални данни на клиенти благодарение на очна ябълка -сканиране на „ кълбо “.

AEPD, испанският регулатор за отбрана на данните, изиска Worldcoin неотложно да прекрати събирането на персонална информация в страната и да спре да употребява данни, които към този момент е събрал.

Регулаторът е подготвен да разгласи „ защитна мярка “ в сряда и даде на Worldcoin 72 часа, с цел да показва сходството си със заповедта, съгласно имейл от AEPD, забелязан от Financial Times.

AEPD означи опасения по отношение на малолетни, които употребяват технологията късно предходната година, което накара Worldcoin да вкара нови проби за инспекция на възрастта.

Worldcoin, съоснован от Алтман през 2019 година, предлага токени от личната си криптовалута на хора по целия свят в подмяна на тяхното единодушие очите им да бъдат сканирани от къ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР