Испания се наложи над Норвегия с класическото 3:0 у дома

...
Испания се наложи над Норвегия с класическото 3:0 у дома
Коментари Харесай

Испания с класика над Норвегия в дебюта на Луис де ла Фуенте

Испания се наложи над Норвегия с класическото 3:0 вкъщи в първия си мач от квалификационната акция за Евро 2024. На " Ла Росаледа " в Малага " Ла Фурия Роха " стартира ерата под управлението на новия селекционер Луис де ла Фуенте с победа.

Де ла Фуенте, някогашен ментор на младежкия отбор на Испания до 21 година, който размени на поста Луис Енрике след отпадането на първия тим от Мароко в 1/8-финалите на Мондиала в Катар, се наслаждения на мощна игра от подопечните си, които не оставиха подозрение в превъзходството си над скандинавците. Домакините откриха в 13-та минута, когато подаване на Алехандро Балде в наказателното поле бе отклонено неспасяемо от Дани Олмо във вратата на Йорян Ниланд.

В състава на гостите личеше името на капитана на Арсенал Мартин Йодегор, само че огромната звезда на отбора - нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд, отсъстваше поради травма, и това влияеше осезаемо на Столе Солбакен и компания. Все отново, норвежците удържаха съперника до 84-та минута, когато влезлият малко преди този момент от пейката Хоселу повиши на 2:0, а 60 секунди по-късно още веднъж дебютантът за представителния отбор бе в прегръдките на съотборниците си, оформяйки крайния резултат.

Така Испания събра актив от три точки в група А, като поделя върха с Шотландия, надиграл Кипър със същия резултат в ранен мач в събота. За " Ла Фурия Роха " следва точно посещение на британците във вторник вечер, до момента в който Норвегия ще търси първи точки при визитата си на Грузия.

Останалите резултати:

Група D

Армения - Турция 1:2

Хърватия - Уелс 1:1

Група I

Беларус - Швейцария 0:5

Израел - Косово 1:1

Андора - Румъния 0:2.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР