Испания се наложи над Норвегия с класическото 3:0 у дома

...
Испания се наложи над Норвегия с класическото 3:0 у дома
Коментари Харесай

Испания с класика над Норвегия в дебюта на Луис де ла Фуенте

Испания се наложи над Норвегия с класическото 3:0 вкъщи в първия си мач от квалификационната акция за Евро 2024. На " Ла Росаледа " в Малага " Ла Фурия Роха " стартира ерата под управлението на новия селекционер Луис де ла Фуенте с победа .
Хоселу момент след втория си гол във вратата на норвежците.
Де ла Фуенте, някогашен ментор на младежкия отбор на Испания до 21 година, който размени на поста Луис Енрике след отпадането на първия тим от Мароко в 1/8-финалите на Мондиала в Катар, се наслаждения на мощна игра от подопечните си, които не оставиха подозрение в превъзходството си над скандинавците. Домакините откриха в 13-та минута, когато подаване на Алехандро Балде в наказателното поле бе отклонено неспасяемо от Дани Олмо във вратата на Йорян Ниланд. В състава на гостите личеше името на капитана на Арсенал Мартин Йодегор, само че огромната звезда на отбора - нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд, отсъстваше поради травма, и това влияеше осезаемо на Столе Солбакен и компания. Все отново, норвежците удържаха съперника до 84-та минута, когато влезлият малко преди този момент от пейката Хоселу повиши на 2:0, а 60 секунди по-късно още веднъж той бе в прегръдките на съотборниците, оформяйки крайния резултат.

Така Испания събра актив от три точки в група А, като поделя върха с Шотландия, надиграл Кипър със същия резултат в ранен мач в събота. За " Ла Фурия Роха " следва точно посещение на британците във вторник вечер, до момента в който Норвегия ще търси първи точки при визитата си на Грузия.

Останалите резултати :

Група D

Армения - Турция 1:2

Хърватия - Уелс 1:1

Група I

Беларус - Швейцария 0:5

Израел - Косово 1:1

Андора - Румъния 0:2. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР