Испания се готви за предсрочни парламентарни избори утре. Това е

...
Испания се готви за предсрочни парламентарни избори утре. Това е
Коментари Харесай

Испания се готви за предсрочни избори утре

Испания се готви за предварителни парламентарни избори на следващия ден. Това е трети избор за парламент през последните 4 години. Този път, обаче, борбата е най-много сред обичайните партии - Социалистите и испанската Народна партия, каталунските и баски сепаратисти и крайната десница, която бележи напредък. Очакванията са нито една партия да не завоюва задоволително болшинство за независимо ръководство. Повечето политически водачи са единомислещи, че най-важно е да бъде спрян възходът на националистите от " Вокс ".

Възход на популистите и антиимигрантски настроените и мощен отлив от последователи на обичайните партии. Неяснотите към утрешния избор в Испания са доста, а съгласно изследване - четирима от всеки 10 гласоподаватели, към момента не са решили за кого да гласоподават.

Управляващите Социалисти на Педро Санчес изгубиха властта, откакто каталунските националисти отдръпнаха поддръжката си за кабинета. Корупционни кавги пък доведоха до отлив в редиците на на дългогодишните ръководещи от Народната партия.

Все повече гласоподаватели се отхвърлят от дясноцентристкото гражданско придвижване Сиудаданос, както и от противиците на строгите икономии от " Подемос ".

Според изследванията, въпреки и водачът на антиимигрантската " Вокс " да има най-нисък рейтинг измежду политиците, то за първи път след ръководството на Франко, в Испания ще има парламентарно показана крайнодясна партия.

 Преди предварителните парламентарни избори в Испания Преди предварителните парламентарни избори в Испания
Испания е изправена на следващия ден пред предварителни парламентарни избори с непредвидим резултат. Миналата вечер бяха заключителните манифестации на главните партии,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР