Испания са си взели поуки от загубата с 1:2 от

...
Испания са си взели поуки от загубата с 1:2 от
Коментари Харесай

Родри: Бяхме предупредени, че загубата от Япония не може да се случи отново

Испания са си взели поучения от загубата с 1:2 от Япония, която заплашваше да ги изхвърли от Световното състезание, и са наясно, че не могат да си разрешат да създадат същите неточности против Мароко, сподели испанският национал Родри.

" Сега стартира нова фаза от шампионата. Винаги вършим разбор за това какво можем да подобрим, даже след мачовете, когато сме играли добре. Онзи ден нямаше доста неща за възстановяване, тъй като беше 10-минутен колапс и това е, което би трябвало да изправим. Бяхме предизвестени, че това не може да се случи още веднъж. Треньорът беше явен, играчите поеха отговорност и ние упражняваме, желаеме да сме в идващия кръг и знаем, че можем да го създадем ”, съобщи Родри преди мача от осминафиналите против Мароко във вторник.

Въпреки че играе като полузащитник за първенеца в Премиър лийгМанчестър Сити, 26-годишният футболист е употребен като централен защитник от селекционера Луис Енрике на Световното състезание. " Моята роля в тима е същата като на всеки централен бранител, да бъда откъм гърба, да притурям издръжливост на тима. Всеки състезател има ясна роля. Опитвам се да употребявам качествата си. Помагам да изнасяме топката. Съперниците ни дават малко пространство сред линиите, тъй че централният защитник е доста значим в нашата скица. Имаме характерен метод на игра, основаване на предимство в защита, само че знаем по кое време би трябвало да поемаме опасности и по кое време не ", съобщи испанецът.

Мароканците са на осминафиналите за първи път от 36 години, само че Родри счита, че ще бъдат сложен съперник, изключително Хаким Зиеш. Мароко имат доста качествени играчи и се показват сносно като колектив, ще бъде доста сложен и равносилен мач. Те победиха Белгия. Трябва да имаме добър ден, с цел да спечелим. Зиеш е страховит футболист, играе сносно. Много е рисков, когато стреля. Но мисля, че Мароко имат страхотни играчи, освен Зиеш ", добави той.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР