Испания реши да отвори нощните клубове в някои региони на

...
Испания реши да отвори нощните клубове в някои региони на
Коментари Харесай

Испания отваря нощните клубове, но няма да се танцува

Испания реши да отвори нощните клубове в някои райони на страната, само че танците в тях ще останат неразрешени, предава ТАСС. Освен тази възбрана, управляващите ограничиха и потенциала на посетителите, като те ще би трябвало да са най-вече една трета от оптималния брой посетители на клуба.

Указът за отварянето на някои клубове бе оповестен през днешния ден от здравните управляващи в страната.

На 8 юни 52% от популацията на кралството минава към последния стадий от облекчаването на ограниченията, наложени заради пандемията на ковид.

" Ако заведението разполага с дансинг, тогава върху него могат да се слагат маси, само че е неразрешено използването на дансинга по предопределение ", гласят наредбите на здравните управляващи.

С разхлабването на ограниченията и обичайните испански изложби на бикове последователно възобновяват активността си. От понеделник се чака последния стадий от облекчаването на ограниченията.

Испания е една от най-засегнатите от пандемията страни в света. В Испания са открити повече от 240 хиляди случая на зараза, повече от 27,1 хиляди пациенти са умряли.
В средата на март в страната бе въведен режим на карантина, с цел да се ограничи разпространяването на заболяването. Това разреши да се ограничи придвижването на жителите в цялата страна. Затворени бяха кафенета, питейни заведения, заведения за хранене, образователни заведения, развлекателни заведения, фитнес зали. Очаква се режимът да бъде изцяло анулиран на 22 юни.

По-рано през днешния ден министър председателите на Испания и Италия изпратиха писмо до ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен с искане вътрешните граници на Европейски Съюз да бъдат отворени, с цел да може двете страни да потвърдят, че в тях е безвредно за туристи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР