Испания провежда избори днес, които ще бъдат белязани от възраждането

...
Испания провежда избори днес, които ще бъдат белязани от възраждането
Коментари Харесай

Испания избира предсрочно нов парламент


Испания организира избори през днешния ден, които ще бъдат белязани от възраждането на извънредно десни политически придвижвания. Те бяха в периферията на политическия живот в Испания през последните четири десетилетия, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

Проучванията на публичното мнение сочат победа за премиера Педро Санчес. Той, обаче, надали ще има нужното за независимо ръководство болшинство и ще би трябвало да търси съдружни сътрудници.

До момента изненадата на тези избори е появяването на извънредно дясната партия „ Вокс “, която се появи на политическата сцена през декември предходната година по време на районните избори в южна Андалусия. Както наподобява извънредно десните ще създадат първото си влизане в националния парламент.

Проучванията сочат, че „ Вокс “ може да завоюва повече от 10 % от гласовете в страна, която не е имала извънредно десни партии в Народното събрание си от гибелта на диктатора Франсиско Франко през 1975 година, което евентуално ще провокира угриженост в Европа.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР