Испания предостави на белгийски прокурор подробна информация за условията в

...
Испания предостави на белгийски прокурор подробна информация за условията в
Коментари Харесай

Белгия пита Испания за условията в предвидената за Пучдемон килия

Испания даде на белгийски прокурор подробна информация за изискванията в затвор по отношение на искане за изгонването на някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон, който сега обитава в Брюксел, оповестява АП.

Вътрешното министерство удостовери, че е изпратило документ, в който дава отговор на 14 въпроса на белгийската прокуратурата , които са свързани с изискванията в килиите, както и гаранциите за сигурност, хигиената и храната, в които Пучдемон и четирима някогашни каталунски министри в Брюксел могат да бъдат вкарани.

Мадрид разясни, че Пучдемон ще бъде вкаран в модерния затвор Естремера до испанската столица и ще бъде самичък в килия с душ и тоалетна или ще я споделя с един от някогашните министри.

 Пучдемон убеден в успеха на сепаратистите на локалните избори
Пучдемон убеден в успеха на сепаратистите на локалните избори

Той добави, че ще води предизборната акция от Белгия

Ведомството добавя, че Пучдемон и някогашните министри, които са упрекнати в протест, противодържавна активност и финансови злоупотреби, ще имат достъп до юристите си.

Испанският вътрешен министър Хуан Игнасио Зойдо съобщи, че са изпратили поисканата информация, само че акцентира, че " Испания е страна на закона от доста години ", допълвайки, че " никой в Европа няма да ни дава уроци ".

Днес Пучдемон се яви пред съда в Белгия по отношение на чуване дали да бъде върнат в Испания, осведоми Агенция Франс Прес. Мадрид издаде Европейска заповед за арест на Пучдемон и други четирима някогашни министри, които обитават в Брюксел от октомври. Те подцениха правосъдна заповед да се явят пред испански арбитър, наблягайки, че няма да получат обективен развой.

 Има опция на независимостта на Каталуния, омекна Пучдемон
Има опция на независимостта на Каталуния, омекна Пучдемон

Имало опция да се откри решение на рецесията

Съдия в Брюксел ще изслуша причините на прокуратурата и юристите при закрити врата по отношение на молбата за изгонване. Съдебният случай се чака да се проточи, защото и двете страни могат да апелират, в случай че изгубят.

Стана ясно, че белгийската прокуратура е поискала от съда да екстрадира каталунските политици.

Съветник на Пучдемон съобщи пред публицисти, че е дошъл в Съдебната палата в Брюксел малко преди да стартира чуването в 14,00 часа локално време.

 Снимка 324163
Източник:

Междувременно министър председателите на Испания и Белгия организираха диалози в коридорите на срещата на върха на Европейски Съюз в Гьотеборг, Швеция, разкриха източници, допълвайки, че те са разговаряли за " бъдещето на Европейски Съюз " и други въпроси като Каталуния.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР