Испания повече няма да използва ваксината на AstraZeneca, съобщиха испанските

...
Испания повече няма да използва ваксината на AstraZeneca, съобщиха испанските
Коментари Харесай

Испания се отказва от ваксината на AstraZeneca

Испания повече няма да употребява имунизацията на AstraZeneca, оповестиха испанските здравни управляващи и медиите в страната.

Иберийската страна няма да получи или да популяризира повече дози от медикамента против Covid-19, съобщи радио Cadena Ser, което се базира на източници от Министерството на здравеопазването. Според тази информация самостоятелните общности разполагат с задоволителни дози AstraZeneca за имунизиране на възрастовата група сред 60 и 69 години, единствената, на която се ползва този серум, в сходство с утвърдената тактика за имунизиране.

Според данни на Министерството на здравеопазването Испания е администрирала 8 914 320 дози AstraZeneca, 85,8% от получените. Почти четири милиона души (3 930 576 души ) са получили по две дози от този серум.

Автономната област Мадрид към този момент разгласи в петък, че ще върне на Министерството на здравеопазването към 200 000 останали дози от имунизацията AstraZeneca, защото към този момент няма целево население, на което да ги ползва, както изясни министърът на опазването на здравето Енрике Руис Ескудеро в изявление за Onda Madrid.

Испания ползва няколко ваксини против вирусa SARS-CoV-2, всички те са позволени от Европейската организация по медикаментите (EMA): Pfizer, Moderna, Janssen (еднодозова) и AstraZeneca. Англо-шведското лекарство се ползва единствено във възрастовата група сред 60 и 69 години. Преди да станат ясни страничните резултати от потреблението му, то се прилагаше и на учители, чиновници в силите за сигурност и в администрацията.

Отношението към имунизацията се промени, откакто EMA откри връзки сред използването й и развиването на кръвни съсиреци. Въпреки че регулаторът продължи да предлага използването на серума без възрастови ограничавания, Испания избра да ограничи използването му и даже предложи на тези под 60-годишна възраст опцията за потребление на имунизацията на Pfizer.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР