Испания потвърди 1200 случаи на маймунска шарка. Това я прави

...
Испания потвърди 1200 случаи на маймунска шарка. Това я прави
Коментари Харесай

Маймунската шарка се разраства: Испания потвърди 1200 случаи

Испания удостовери 1200 случаи на маймунска шарка. Това я прави една от най-засегнатите страни в света, откакто по данни на Световната здравна организация в 51 страни са открити общо към 5000 случая.

Почти 90 % от случаите в международен мащаб са регистрирани в Европа. Най-засегнатата група остават мъжете хомосексуалисти, само че към този момент все по-често заболяването се среща и измежду дами, а през последните няколко дни бяха публично доказани и първите инфектирани малолетни деца.

Според испанските здравни управляващи е въпрос на дни в страната да бъдат регистрирани болни деца под 18-годишна възраст, по тази причина започнаха осведомителна акция. Те приканват авансово за успокоение, защото на този стадий не се постанова да се взимат спомагателни ограничения с изключение на изолираност на инфектираните.

По данни на африканските страни децата боледуват доста по-тежко поради незадоволително мощната имунна система, само че съгласно испанското сдружение по имунология не трябва да се прави съпоставяне с децата в Европа, където няма недохранване и има високо равнище на опазване на здравето.

Те приканват за нараснало внимание към заплахата от заразяване с маймунска шарка и бременните и имуносупресираните, които също са измежду най-рисковите групи. Добрата вест е, че вирусът не се популяризира елементарно и рискът за популацията при липса на директен контакт със инфектиран е невисок. Асимптоматично предаване е допустимо, само че е малко евентуално и е най-вече през инкубационният интервал, оповестява БНР.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР