Испания постигна пета поредна победа на Световното първенство по баскетбол

...
Испания постигна пета поредна победа на Световното първенство по баскетбол
Коментари Харесай

Испания прекърши Сърбия за петата си поредна победа

Испания реализира пета поредна победа на Световното състезание по баскетбол за мъже, откакто разгроми Сърбия с 81:69 в среща от група J. В група I Аржентина отнесе Полша с 91:65, като и четирите тима си подсигуряваха присъединяване на четвъртфиналите преди днешните срещи, които се оказаха единствено за систематизиране на съперниците.

Така на 10-и септември Аржентина играе със Сърбия в Доннан, а Шанхай се срещат Испания и Полша.

Утре са мачовете в група К, където нищо не е ясно: Чехия- Гърция и САЩ- Бразилия, като американците и чехите имат преимущество в точките. В група L нещата са ясни- напред не престават Франция и Австралия, които в пряк мач ще дефинират кой ще приключи 1-и.

Сърбия, която до през днешния ден имаше четири следващи победи и салдото им беше +41 точки, дръпнваха на Испания с 20:11 след първата четнърт. Но испанците демонстрираха доста мощност, равностойни смени и безусловно прекършиха сръбската отбрана, с цел да водят с 42:37 на почивката.

Играчът на Денвър Нъгетс Никола Йокич получи две механически нарушавания и трябваше да напусне терена при започване на второто полувреме. Испанците се възползваха от неналичието му и усилиха преднината си на 21 точки в края на третия период- 63:42. Късните опити на сърбите да се върнат в мача не донесоха нищо и те останаха с три тройки от 19 опита в мача.

Центърът Рики Рубио вкара 19 точки за Испания, Виктор Клавер остана с 14, а Марк Гасол добави 11. Гардът на Сърбия Богдан Богданович наниза 26 точки и единствен беше на равнище, а също по този начин взе и 10 битки.

Испанците безусловно ни премазаха с тяхната здрава отбрана и разрушиха нашия игрови проект, разяснява след мача капитанът на сърбите Мирослав Радулица.

Аржентина наказа Полша с бързи кошове и безпределно точната пукотевица на Маркос Делия, който наниза 10 точки през първата четвърт и общо 12 за мача. 39-годишният център Луис Скола още веднъж беше най-презицен и завърши с 21 точки, до момента в който Николас Брусино добави 10. Натурализираният американец Антъни Слоутър вкара 16 за Полша./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР