Испания постави четири града под карантина и обяви мерки за

...
Испания постави четири града под карантина и обяви мерки за
Коментари Харесай

Испания с цунами от извънредни мерки срещу коронавируса

Испания сложи четири града под карантина и разгласи ограничения за справяне с икономическите последици от епидемията от ковид, която хотелиерите в страната разказват като "цунами ", заплашващо оцеляването на бизнеса им, съобщи Ройтерс.

От 20 ч. по Гринуич четири града към село Игуалада - на 49 километра от Барселона, бяха изолирани за неопределен срок, след забележителното разпространяване на епидемията в региона, сподели началникът на районната полиция Едуард Салент пред публицисти.

Това е първата сходна стъпка в Испания от началото на разпространяването на заболяването.
Първоначално ограниченията в Испания не бяха съществени, само че методът беше изменен, откакто инфектираните се усилиха. Забранени бяха полетите от Италия, учебните заведения и университетите ще бъдат затворени най-малко за две седмици, а свижданията в пандизите бяха лимитирани.

Към централните и районните здравни управляващи ще бъдат ориентирани спомагателни фондове, а цените на медикаментите и здравното съоръжение ще бъдат следени, финансова помощ ще получи и туристическият бранш.
Днес броят на смъртните случаи в Испания доближи 84 - нарастване с 80 на 100 единствено за ден.

Лидерът на извънредно дясната партия "Вокс " Сантяго Абаскал заяви довечера в Туитър, че също се е заразил.
Преди това позитивни проби дадоха двама депутати на "Вокс ".

Заразена е и министърът на териториалната политика и държавните служби Каролина Дариас, заяви през днешния ден държавното управление. По-рано позитивни проби даде и министърът на равенството Ирене Монтеро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР