Испания подкрепя България във всички инициативи, особено за приемането в

...
Испания подкрепя България във всички инициативи, особено за приемането в
Коментари Харесай

Важна новина, свързана с Българи и Шенген

Испания поддържа България във всички начинания, изключително за приемането в Шенген. Това съобщи ръководителя на Смесената комисия по въпросите на Европейски Съюз в Конгреса на депутатите на Испания Мария Сорая Родригес Рамос на среща с вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева.

В испанската столица министър Захариева се срещна преди минути и с външния министър Хосе Мануел Гарсия Маргальо, осведоми Българска национална телевизия.

В рамките на всички диалози през днешния ден пред министър Екатерина Захариева бе изразена голямата признателност на формален Мадрид за поддръжката, която България оказва в тежката за испанската страна политическа обстановка.

Голямата част от испанския народ е уверена, че дружно ще излезем напред, съобщи Мария Сорая Родригес Рамос.

Нашата позиция е ясна - ние стоим зад териториалната целокупност и суверенитета на Кралство Испания, уточни още тя.

Вярвам в испанското правораздаване и в демокрацията пък сподели министър Екатерина Захариева и добави, че България приветства свикването на демократични избори в Каталония.

След Брекзит всички осъзнаха, че процесите не са невъзвратими и че би трябвало да отстояваме демокрацията всеки ден, уточни още Захариева и добави, че нашите нации са измежду най-проевропейски настроените.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР