Испания победи Швеция с категоричното 3:0 в дербито от група

...
Испания победи Швеция с категоричното 3:0 в дербито от група
Коментари Харесай

Испания взе дербито с Швеция

Испания победи Швеция с безапелационното 3:0 в дербито от група F на европейските квалификации. Успехът за „ ла хала роха” пристигна закономерно, само че пък бе изстрадан, откакто до последните минути задатъкът бе най-малък.

Началото за домакините бе много мощно като единствено в първите 20 минути отборът пропусна няколко отлични благоприятни условия посредством Фабиан Руис, Даниел Парехо и Серхио Рамос. Робин Олсен показва брилянтен инстикт в тези моменти, а също така гол на испанците не бе зачетен поради засада.

По-интересните моменти обаче пристигнаха след почивката. Шведите бяха заздравили дейностите си в отбрана, само че всичко се промени в 63-ата минута, когато Себастиан Ларсон игра с ръка в наказателното поле. Това докара до дузпа, при която Серхио Рамос осъществя за 1:0.

Шведите по този начин и не успяваха да затруднят Кепа Арисабалага, само че минималният пасив им даваше очаквания до последно. В 85-ата минута обаче съдията Уилям Калъм отсъди втора дузпа за нарушаване на Филип Хеландер в наказателното поле. Влезлият като запаса Алваро Мората вкара за 2:0 и по този начин постави завършек на интригата. 2 минути по-късно пък се разписа и другата запаса Микел Оярсабал, който осъществя с добър изстрел по земя от границата на наказателното поле.

В различен мач от групата Румъния победи Малта с 4:0 като посетител. Георге Пушкаш вкара първите два гола в мача в 7-ата и 29-ата минута като за втория пасът пристигна от почналия като титуляр нападател на Лудогорец Клаудиу Кешеру. Александру Чипчиу бе прецизен за 3:0 в 34-ата минута, въпреки че след това се изяви и в отрицателна светлина като в 81-ата минута бе изпъден с втори жълт картон. В добавеното време Денис Ман оформи крайното 4:0.

Норвегия предстоящо победи с 2:0 в гостуването си на Фарьорски острови като двете попадения бяха дело на някогашния състезател на Литекс Бьорн Йонсен.

В класирането Испания е водач с цялостен актив от 12 точки след 4 мача. Шведия и Румъния са с по 7, Норвегия с 5, Малта с 3, а Фарьорски острови е без точков актив.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР