Испания победи с 3:0 Сърбия на финалите на Купа Дейвис

...
Испания победи с 3:0 Сърбия на финалите на Купа Дейвис
Коментари Харесай

Испания се справи със Сърбия за Купа Дейвис и без Алкарас

Испания победи с 3:0 Сърбия на финалите на Купа " Дейвис " и без настоящия първенец от откритото състезание по тенис на Съединени американски щати Карлос Алкарас, с което иберийците заеха първото място в групата си. С една победа досега е и тимът на Канада, който надделя Република Корея.

Алкарас, който от тази седмица е водач в мъжката класация, дойде във Валенсия в деня преди началото на шампионата, само че получи отмора в мачовете със сърбите. Той излезе на корта единствено за националните химни и обра аплодисментите от публиката във Валенсия, където бяха извършени първите дуели от група " В ".

Испанците се оправиха и без най-младия водач в ранглистата в историята. Алберт Рамос надделя Ласло Джере с 2:6, 7:6(5), 7:5 в първия сингъл, траял близо три часа, а по-късно Роберто Баутиста Агут се наложи над Миомир Кечманович със 7:6(5), 7:6(5).

" Най-щастливите моменти в кариерата ми са точно на този шампионат. Наистина се любувах на мачовете във Валенсия и удоволствието е още по-голямо, защото това е моят роден град. Изиграх сложен мач и съм отпаднал, само че ни следва още доста работа ", сподели Баутиста Агут.

Марсел Гранойерс и Педро Мартинес победиха Никола Чачич и Душан Лайович с 6:7(5), 6:2, 6:2 в мача на двойки и довършиха успеха над сърбите, които бяха без Новак Джокович. Двамата бяха част от шампионския тим на Испания през 2019.

Купа " Дейвис " се организира в още три града - Болоня (Италия), Хамбург (Германия) и Глазгоу (Шотландия). Те одобряват мачовете от останалите групи, а четвъртфиналите са планувани за месец ноември в Малага (Испания).

В група " D " в Глазгоу, Анди Мъри и Англия направиха разочароващ старт на шампионата със загуба против Съединени американски щати. 

Томи Пол даде преднина на американците с победа с 6:4, 4:6, 6:4 против Дан Евънс в първия мач на сингъл, а Тейлър Фриц взе първия сет против Камерън Нори по-късно денем и изглеждаше, че домакините ще изгубят бързо. Британецът обаче взе идващите два сета и в последна сметка завоюва с 2:6, 7:6(2), 7:5.

Мъри излезе на двойки с Джо Сейлсбъри и двамата взеха първия сет против Раджийв Рам и Джак Сок, само че американците направиха цялостен поврат и завоюваха с 5:7, 6:4, 7:5. Решаващият дуел на двойки приключи близо час след среднощ в шотландската столица.

В различен мач от групата Нидерландия надделя Казахстан с 2:1.

Германия пък победи Франция за първи път от 1938 насам и го направи на старта на група " С " в Хамбург. Ян-Ленард Щруф завоюва с 6:4, 2:6, 7:5 против Бенжамен Бонзи, откакто французинът пропиля две разигравания за мача. Адриан Манарино въпреки всичко изравни с 6:4, 6:3 над Оскар Оте, само че домакините взеха дуела на двойки. Кевин Кравийтц и Тим Путц резервираха съвършения си баланс в Купа " Дейвис " с 6:2, 3:6, 7:6(1) против Никола Маю и Артур Риндернех.

В различен мач от групата Австралия се наложи с 3:0 против Белгия.

В група " А " в Болоня завоюва още веднъж тимът на домакините, откакто Италия се наложи с 3:0 против Хърватия. Лоренцо Мусети победи Борна Гойо с 6:4, 6:2 и Матео Беретини надделя Борна Чорич с 6:7(4), 6:2, 6:1 във втория сингъл. Фабио Фонини и Симоне Болели завършиха деня с 3:6, 7:5, 7:6(3) против Никола Мектич и Мате Павич.

Гойо, Мектич и Павич бяха част от тима на Хърватия, който през предходната година отстъпи против Русия на финала. Шампионите не пазят купата си през 2022 поради кръвопролитията на украинска територия.

В различен мач от група " А " Швеция победи Аржентина с 2:1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР