Испания отпуска 3 млрд. евро за борба с високите цени

...
Испания отпуска 3 млрд. евро за борба с високите цени
Коментари Харесай

Испания отпуска 3 млрд. евро за борба с високите цени

Испания отпуска 3 милиарда евро за битка с високите цени на тока и газа, заяви Асошиейтед прес. Премиерът на страната Педро Санчес разгласи новият пакет от дотации, в помощ на населенето. Той разясни, че заложените ограничения ще бъдат от изгода за 40% от семействата. Те включват закрепени ставки на цените на газа за системите за групово отопление на жилищата до края на 2023 година и повече помощи за електрическа енергия и отопление за семействата с ниски приходи. Санчес разясни, че те ще бъдат от изгода за 40% от семействата.

Санчес уточни, че испанското държавно управление не може изцяло да избегне войната или икономическите последствия от нея.

" Можем да смекчим доколкото сме способни икономическото влияние на войната на съветския президент Владимир Путин върху общественото болшинство в страната и най-уязвимите групи ", добави испанският министър председател. Мерките ще бъдат утвърдени на съвещание на кабинета идващия вторник.

Испания неотдавна утвърди неочаквани налози върху огромни енергийни компании и банки и краткотрайно понижи налога върху продажбите на природен газ от 21% на 5%.

В бюджета си за 2023 година лявоцентристкото съдружно държавно управление възнамерява да усили налозите за хората с високи приходи и да наложи краткотраен налог върху благосъстоянието, като всичко това се надява да донесе 3,1 милиарда евро, които ще бъдат употребявани за финансиране на начинания в помощ на хората с по-ниски приходи.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР