Испания отправи ултиматум на Великобритания, като й даде 72 часа

...
Испания отправи ултиматум на Великобритания, като й даде 72 часа
Коментари Харесай

Мадрид даде 72 часа на Лондон, за да се договорят за Гибралтар

Испания насочи ултиматум на Англия, като й даде 72 часа да избегне „ корав “ Брекзит в Гибралтар, написа El País. В среднощ от 31 декември на 1 януари Англия най-сетне ще бъде отвън Европейски Съюз, припомня вестникът. 

Испанският външен министър Арансия Гонсалес Лая разгласи готовността на Мадрид да отвори границата с Гибралтар, с цел да обезпечи свободно придвижване хора. Ръководителят на испанското външно министерство обаче предизвести, че в случай че не бъде реализирано съглашение, английската колония ще се трансформира в „ единственото място, където ще се приложи корав Брекзит “.

Както се отбелязва в публикацията, Гибралтар е изцяло изключен от съглашението сред Брюксел и Лондон, подписано на 24 декември, което ще контролира връзките сред Европейски Съюз и Англия от 1 януари. Следователно ориста на английската колония в Европа ще зависи от резултата от договарянията сред Мадрид и Лондон, които не престават от юни. 

" Испания е за съглашение, което ще разреши оптималната подвижност и ще обезпечи „ пространство за общ разцвет “ от двете страни на испано-гибралтарската граница ", сподели още Аранча Гонсалес Лая. Тя увери, че ще продължи договарянията „ до последната секунда на 2020 година “, с цел да предотврати превръщането на Гибралтар в сектор с „ твърда граница “ с Европейски Съюз. 

Ръководителят на испанската дипломация напомни, че персоналните облаги, предоставени на британците по съглашението за Брекзит, няма да се разгръщат върху Гибралтар. Като образец Аранча Гонсалес Лая уточни обстоятелството, че английската колония ще бъде отвън европейското въздушно пространство и че нейните поданици към този момент няма да имат достъп до испанското обществено обезпечаване. Освен това жителите на Гибралтар ще се нуждаят от особено самопризнание за шофьорската си брошура или ще би трябвало да платят спомагателна такса за автомобилна застраховка, написа El País. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР