Испания отново ще въведе задължително носене на маска на открито

...
Испания отново ще въведе задължително носене на маска на открито
Коментари Харесай

Испания въвежда отново задължителни маски на открито

Испания още веднъж ще вкара наложително носене на маска навън като част от пакета ограничения за ограничение на бързо разпространяващия се вид Омикрон на ковид. Това съобщи министър-председателят Педро Санчес пред кореспонденти в сряда, съобщи Ройтерс.

Тъй като близо 80% от популацията на страната е имунизирано, Испания значително беше пощадена от четвъртата вълна на ковид, която засегна тежко други европейски страни. Но появяването на Омикрон докара до внезапно повишаване на броя на инфектираните, като в сряда бяха регистрирани към 60 000 нови случая.

Някои специалисти и опозиционни партии разкритикуваха Санчес, че не е въвел още веднъж ограничавания върху придвижването, с цел да предотврати разпространяването на Омикрон, както направиха да вземем за пример Португалия и Нидерландия, само че той отхвърли рецензиите.

" Това не е март 2020 година или Коледа 2020 година ", сподели министър председателят, като се базира на високия % на ваксинираните в контрастност с по-ранните стадии на пандемията, когато имунизациите не са били налични.

Задължителното носене на маска навън ще бъде утвърдено в четвъртък на изключително съвещание на държавното управление и ще влезе в действие в навечерието на Коледа.
 Нов връх на инфектирани с COVID-19 в Испания
Нов връх на инфектирани с COVID-19 в Испания

Правителството разисква нови мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР