Испания отчете още 399 починали от новия коронавирус през последните

...
Испания отчете още 399 починали от новия коронавирус през последните
Коментари Харесай

Коронавирус: Испания надхвърли 200 000 заразени, но падна под 400 жертви за 24 часа

Испания регистрира още 399 умряли от новия ковид през последните 24 часа, което удостоверява низходящата наклонност при умрелите, откакто през вчерашния ден жертвите бяха 410 души.

С това общо 20 852 души са умряли от заболяването в Испания от началото на епидемията. Заразените са към този момент общо над 200 000 души, като от тях над 80 000 са се възстановили.

Очаква се испанският министър председател Педро Санчес да изиска на следващия ден от Народното събрание да удължи блокадата на страната до 11 май.

От 27 април се чака родителите да могат да извеждат деца на възраст под 12 години за тренировки, макар че има недоволства, че това оставя 12-16-годишни деца затворени.

Все още няма признаци за унищожаване на рестриктивните мерки, при които на хората е позволено да напущат домовете си единствено с цел да работят, да купуват храна или по медицински аргументи, макар че нараства натискът за освобождение на хората за къси интервали за физическа интензивност.

Междувременно стана ясно, че испанското държавно управление ще предложи на своите сътрудници от Европейския съюз да основат фонд на стойност 1,5 трилиона евро за възобновяване, финансиран посредством неопределен дълг на страните, които са най-силно наранени от рецесията с ковид.

Премиерът Педро Санчес ще очертае предлагането пред своите европейски сътрудници по време на срещата на върха в четвъртък, в опит да управлява договарянията, търсейки задоволително решение, откакто Холандия и Германия отхвърлят издаването на общ дълг, сподели източник на външното министерство пред Ройтерс.

Новият фонд, препоръчан от Испания, ще бъде финансиран от непрекъснат дълг, подсилен от бюджета на Европейски Съюз, и страните ще го регистрират като прехвърляния, а не като дълг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР