Испания обяви победа в спора с Великобритания за статута на

...
Испания обяви победа в спора с Великобритания за статута на
Коментари Харесай

Испания обяви победа над Великобритания за Гибралтар

Испания разгласи победа в разногласието с Англия за статута на Гибралтар , откакто Екологичен потенциал одобри закон, който показва полуострова като " колония на английската корона ", оповестява " Ройтерс ".

Решението демонстрира намаляващата тежест на Англия , откакто напусне Европейския съюз и вероятността блокът да вземе страната на член на Европейски Съюз.

Определението е подложено на критика в Лондон и задържа законопроект , към този момент утвърден от изпълнителната власт на Европейски Съюз, който подсигурява, че британците ще могат да посещават Европейския съюз до 90 дни без визи , даже Англия да напусне Европейски Съюз без договорка, стига Англия да отговори реципрочно.
 Европейски Съюз на път да признае Гибралтар за английска колония
Европейски Съюз на път да признае Гибралтар за английска колония

Испания към този момент предвкусва успеха

Говорител на испанското държавно управление съобщи, че това е " първият път, когато Европейският парламент и... държавите-членки са признали, че Гибралтар е колония ... огромна крачка напред за позицията и изказванията на Испания ".

Испания отстъпва пристанището на Англия през 1713 година след война, само че претендира за суверенитет над него.

Гибралтар е " колония на короната ", когато Англия се причислява към Европейския блок през 1973 година, само че Лондон го преквалифицира като " английска отвъдморски територия " през 2002 година
 Испански военен транспортен съд подреди на търговски кораби да изоставен региона на Гибралтар
Испански военен транспортен съд подреди на търговски кораби да изоставен региона на Гибралтар

Все още има хора в испанските Военноморски сили, които считат, че могат да подценяват интернационалното право

Длъжностни лица разяснява, че Англия не възразява, когато Европейският съд разгласи в решения от 2006 и 2017 година, че Гибралтар е " колония на английската корона ", а не част от Обединеното кралство.

Но Лондон е нервиран от натиска на Испания за възобновяване на разногласието за суверенитета в процеса за Брекзит .

Британски представител съобщи през февруари, че Гибралтар е " неотменна част от английското семейство " и че е " изцяло несвоевременно " да се назовава колония .

Гибралтар , чиято стопанска система зависи от отворената граница с Испания , гласоподава с преобладаващо болшинство, с цел да останат в Европейски Съюз на референдума през 2016 година във Англия.

Испания , която организира национални избори на 28 април , преглежда Брекзит като късмет да сплоти останалата част от Европейски Съюз зад претенциите си към територията от 33 000 поданици .

Тя към този момент е получила право на несъгласие върху това дали бъдещите съглашения за Брекзит могат да се ползват за Гибралтар , откакто Англия напусне Европейски Съюз.
 Англия скочи против Европейски Съюз за определянето на Гибралтар като
Англия скочи против Европейски Съюз за определянето на Гибралтар като " английска колония "

Претенциите на британците нямат край
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР