Испания обяви днес, че приема кораб с 629 мигранти в

...
Испания обяви днес, че приема кораб с 629 мигранти в
Коментари Харесай

Испания приема кораб с мигранти, върнат от Италия и Малта

Испания разгласи през днешния ден, че приема транспортен съд с 629 мигранти в Средиземно море, откакто Италия и Малта отхвърлиха да го пуснат в свои пристанища, предизвиквайки рецензии от Организация на обединените нации и Еврокомисията, заяви Агенция Франс Прес.

„ Наше обвързване е да помогнем за избягването на филантропична злополука и да предложим безвреден кей на тези хора “, съобщи министър председателят Петро Санчес, като в изказването си уточни, че на кораба ще бъде разрешено да дебаркира във Валенсия.

Мигрантите, в това число бременни дами и деца, бяха избавени от френска благотворителна организация в събота и качени на неин транспортен съд, който в този момент се намира сред Малта и Сицилия.

Но Малта и Италия, където новите популистки държавни управления дадоха обещание твърда позиция към имиграцията, отхвърлиха да ги одобряват.

Организация на обединените нации прикани двете страни неотложно да разрешат на кораба да дебаркира, като разказа обстановката като „ незабавен филантропичен императив “. Световната организация допусна, че на борда „ свършват провизиите “.

Европейски Съюз и Германия насочиха сходни апели.
„ Приоритет за управляващите в Италия и Малта би трябвало да бъде обезпечаването на грижите, от които тези хора се нуждаят “, съобщи представителят на Еврокомисията Маргаритис Схинас. И настоя за „ бързо позволение на въпроса “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР