Испания обикновено се смята за дестинация за пътуване на разумни

...
Испания обикновено се смята за дестинация за пътуване на разумни
Коментари Харесай

Кенче Coca-Cola за $13? Цените на най-популярния остров в Европа ще ви изумят

Испания нормално се счита за дестинация за пътешестване на рационални цени, испанският остров Ибиса обаче от дълго време е прочут като мястото за отмора на хайлайфа.

" След 23 години в Ню Йорк, мога да го сравня единствено с Хамптънс в разгара на сезона ", написа Бен Пундоле, съветник по първокласни хотели и дълготраен клиент на Ибиса, в имейл до CNBC.

" Ибиса е доста скъпа, постоянно е била скъпа. Но хората са подготвени да заплащат ", споделя той.
 Снимка 581198
Нарастващите цени

Докато през 60-те години хипитата бяха привлечени от Ибиса поради слуховете за нейните " магнетични " трептения, може би през днешния ден британско-австралийският именит хотелиер Тони Пайк сложи острова на картата, когато отвори хотел Pikes, в този момент прочут като Pikes Ibiza, през 1980 година Малкият хотел трансформира 500-годишното имение на хълмовете в леговище за празненства.

Богатите и известни другари на Пайк, като Фреди Меркюри, Джордж Майкъл и Кайли Миноуг, са отсядали в хотела. Имението към момента е място, което притегля тълпи в стаите, ресторанта и на дансинга.
 От 1 юли морето в Гърция нараства
От 1 юли морето в Гърция нараства

Всяка седмица кафето в Гърция е с по-високи цени

През 80-те години на предишния век се появиха и клубове като Amnesia, Space (сега дом на Hi Ibiza) и Pacha, като последният сега таксува 13 евро ($13) за кенче Coca-Cola. Оттогава бяха отворени още клубове, в това число третият Ushuaia, който беше разгласен за най-хубавият клуб в света през 2019 година от Международната асоциация за нощен живот.
 Голямото разкриване в Pacha Ibiza
Източник:

Голямото разкриване в Pacha Ibiza

Ресторанти, клубове, ваканционни жилища чартърен и таксита са повишили доста цените тази година, сподели Пундоле.

" Това е остров, сезонно е, предприятията компенсират две години пропуснати доходи, има проблеми с веригата за доставки и арестуваното търсене е голямо ", сподели той.

Всъщност броят на туристите, посетили Балеарските острови, е повишен с 300% на годишна база през май, съгласно Националния статистически институт на Испания.
 Кои задгранични туристи имат максимален интерес към отмора във Варна
Кои задгранични туристи имат максимален интерес към отмора във Варна

Във водите край Варна ще има към 50 туристически плавателни съда

" Утвърден искра "

Репутацията на Ибиса като първокласна дестинация се е развила в продължение на няколко десетилетия, сподели Каролин Адисън от компанията за първокласни пътувания Black Tomato. " Има този тип... открит искра ", сподели тя пред CNBC.

Пътуване с шест нощувки, проведено от Black Tomato, стартира от към £6100 ($7260) на човек и включва настаняване в хотел със закуска и еднодневна обиколка с частна яхта (цената не включва самолетните билети).

Six Senses Ibiza е известна измежду клиентите на Black Tomato, сподели Адисън. Луксозният хотел разгласи прибавянето на 19 частни резиденции и две " имения " през юни.

Именията костват към 16 000 $ на вечер през лятото, съгласно уеб страницата на хотела. Гостите имат достъп до СПА център, детски клуб и ежедневни действия като каране на каяк и скокове от скали.

Също по този начин оригиналност в Six Senses тази година е Beach Caves, място с ресторант, място за музика онлайн, звукозаписно студио и шест жилището с доста огромни кревати, покрай град Портинаткс на северния бряг на Ибиса. Апартаментите в Beach Caves стартират от 1565 евро на вечер през лятото.

Тази година групата за първокласни хотели Mandarin Oriental пое ръководството на Tagomago, частен остров край източното крайбрежие на Ибиса. Целият остров може да се наеме за към 30 000 евро на вечер през високия сезон, което включва частна вила, готвач, пазач, иконом, хазаин на вила и капитан на яхта, съгласно промоционална листовка.

Лука Финарди, действен шеф на Mandarin Oriental Exclusive Homes, сподели, че клиентелата на Tagomago се състои от " многообразие от хора от висок клас от цялостен ​​свят ".

Запитан за какво Ибиса е толкоз скъпа, Финарди споделя, че островът е известен измежду богатите туристи, които желаят композиция от " красива природа, висококачествени заведения за хранене и питейни заведения, шикозно извършване на покупки и многолюден нощен живот ".
 С 200-300 лв. по-скъпа ще излезе едноседмична отмора на българското Черноморие това лято
С 200-300 лв. по-скъпа ще излезе едноседмична отмора на българското Черноморие това лято

Очакват се да изберат отмора по родните плажове

" Също по този начин предлага прелестни зони, където гостите могат да намерят тихи кътчета, с цел да избягат от тълпите ", сподели той. " Това придава стойност за хората, които търсят тези прекарвания. "

В A.M.A Selections, уебсайт за резервации на първокласни жилища, който започва през юни, междинната цена на 10-дневен престой във вила на Ибиса е към 26 500 евро, съгласно съоснователя Мариек Анселме. Повечето клиенти прибавят услуги като кино преживявания - които стартират от 500 евро на прожекция - както и частни готвачи, класове по йога и спа процедури.

" Островът е в положение да реализира баланс сред достоверен, бохо сексапил с първокласни оферти, известни измежду ВИП персони и богати пътешественици ", сподели още Анселме.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР