Испания обеща да проведе разследване в столицата на Боливия -

...
Испания обеща да проведе разследване в столицата на Боливия -
Коментари Харесай

Испания и Боливия пред нов дипломатически скандал

Испания даде обещание да организира следствие в столицата на Боливия - Ла Пас, откакто чиновници на посолството й бяха упрекнати, че се пробват да се промъкнат в мексиканската дипломатическа задача с няколко маскирани лица. Боливия пък дефинира акцията като нарушаване на нейния суверенитет.


В публично известие Министерството на външните работи на Боливия съобщи, че случаят е станал в петък, когато " хора, разпознати като чиновници в посолството на Испания в Боливия, съпроводени от хора с прикрити лица, се пробват да влязат в дипломатическата резиденция на Мексико в Ла Пас ".

Ла Пас се е оплакал до Мадрид в писмо за " злоупотребата " с дипломатически привилегии, което съставлява " съществено потъпкване на суверенитета на Боливия ". Писмото ще бъде изпратено и до Европейския съюз и Организация на обединените нации.

Испанското държавно управление съобщи, че ще изпрати чиновници на министерството за следствие на случая.
 Прокуратурата претърсва дома на Ево Моралес в Боливия в следствие за тероризъм Прокуратурата претърсва дома на Ево Моралес в Боливия в следствие за тероризъм
Боливийските следователи потвърдиха, че е осъществено претършуване на дома на сваления президент Ево Моралес като част от следствието за тероризъм и прочие..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР