Испания няма да толерира опити за влизане в страната посредством

...
Испания няма да толерира опити за влизане в страната посредством
Коментари Харесай

Испания няма да толерира опити за влизане в страната посредством насилие

Испания няма да толерира опити за влизане в страната чрез принуждение, съобщи Ройтерс, цитирайки изказване от през днешния ден на държавното управление.

То бе направено в отговор на отправените към кабинета рецензии във връзка връщането в Мароко на 116 противозаконни мигранти, пробвали с принуждение да преминат през граничната ограда на един от испанските анклави в Северна Африка.

Правозащитни организации алармираха, че връщането на мигрантите е станало прекомерно бързо и без да им бъде възложен достъп до правна помощ, с цел да се откри дали измежду тях няма претенденти за даване на леговище.

Някои от опиталите се да преминат през граничната ограда край анклава Сеута мигранти употребявали корозивно вещество против служителите на реда, които получили изгаряния от него, отбелязва Ройтерс.

"Испания и Мароко желаеха този път да изпратят ясно обръщение до незаконните организации, които правят трафик на хора. Няма да позволим миграция на насилието, която атакува страната ни и силите ни за сигурност ", съобщи на съвещание на парламентарна комисия испанският вътрешен министър Фернандо Гранде-Марласка Гомес.

Африкански мигранти от години вършат опити да влязат в Европа през граничните огради с бодлива тел, които разделя двата испански анклава в Северна Африка, Сеута и Мелиля, от Мароко, напомня Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че южното крайбрежие на Испания се е трансформирало в основна "входна врата " за мигрантите в Европа, изпреварвайки Италия и Гърция, изключително откогато новото италианско популистко държавно управление спря да приема избавителни кораби.

Само през днешния ден испанската брегова защита избави 196 индивида от осем лодки в тесния Гибралтарски пролив сред страната и Мароко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР