Испания ни остави само една възможност - да обявим нова

...
Испания ни остави само една възможност - да обявим нова
Коментари Харесай

Каталунският вицепремиер: Испания ни принуди да обявим независимост

Испания ни остави единствено една опция - да обявим нова република. Това съобщи вицепремиерът на Каталуния Ориол Жункерас, представен от Associated Press.
В изявление Жункерас споделя, че Мадрид принуждава Барселона да работи по този метод и че каталунските управляващи ще " би трябвало да вървят към създаване на нова република ". " Разбираме, че има либерален мандат за определяне на тази република. "
Той обаче даде да се разбере, че приказва от името на партията си - Каталунска републиканска левица - а не от тази на районното държавно управление на премиера Карлес Пучдемон.
Коментарът му идва ден преди началото на дебата в испанския Сенат, който ще бъде последван от гласоподаване за това дали Каталуня да резервира автономията си. Повечето партии, които поддържат независимостта в Каталуня, към този момент са посочили желания за самостоятелност, в сравнение с за предварителни избори, които биха могли да анулират решението на Сената.
Възможността за задействане на процедурата, която ще докара до остраняване на Пучдемон и ще ограничи каталунската автономност, ще се разисква в Народното събрание в Барселона в 20 ч. българско време. Каталунският министър председател обаче няма да взе участие, а ще изпрати само документално мнение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР