Испания не успя да попречи на Косово да бъде разглеждано

...
Испания не успя да попречи на Косово да бъде разглеждано
Коментари Харесай

Рахой загуби войната на Балканите

Испания не съумя да попречи на Косово да бъде обсъждано като страна на идната среща на върха сред Европейски Съюз и Западните Балкани. Това написа в публикация озаглавена „ Рахой изгуби войната на Балканите “ испанското издание El Pais.

Срещата на върха ще се състои 17-ти май в София. Още първоначално испанският министър председател Мариано Рахой съобщи, че няма да стои на една маса с косовския министър председател Хашим Тачи. Той се притеснява, че сходен жест може да даде тласък на сепаратистките настроена в Каталуния.

Все отново той по този начин и не съумя да убеди част от европейските си сътрудници за протест на идната среща.

Смята се, че Рахой ще пътува до България, само че че ще взе участие единствено на вечерята с европейските водачи преди срещата и ще организира диалози с българските управляващи. От управляващите в Европейски Съюз към този момент оповестиха, че той няма да взе участие в формалните договаряния.

Испания, Гърция, Кипър, Румъния и Словакия не са признали Косово за самостоятелна страна. Само испанският министър председател обаче е отказал присъединяване в срещата, като към момента не е ясно, дали страната ще изпрати различен визиите.

Много европейски сътрудници са срещу решението, само че са показали схващане към испанската позиция. Очакват се още диалози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР