Испания не се спира пред нищо в мисията да защити

...
Испания не се спира пред нищо в мисията да защити
Коментари Харесай

Румъния стана поредната жертва на Испания

Испания не се стопира пред нищо в задачата да отбрани европейската си купа. Играчите на “Ла Роха” записаха най-убедителния си триумф на ЕвроБаскет 2017 досега и в Клуж Напока смачкаха по всички индикатори домакините от Румъния с 91:50, с цел да победят в трети следващ дуел в група С.

За да наподобява всичко това още по-впечатляващо, третата победа в три мача на испанците пристигна без присъединяване на Пау Гасол и Алекс Абринес. Двамата бяха в групата за дуела, само че не записаха нито секунда на терена.

Интрига имаше само в първата част, която приключи с разлика от единствено две точки - 21:19. През последвалата втора четвърт първенците стегнаха отбраната си и позволиха единствено 8 точки за 41:27 на полувремето, а през третия интервал повториха упражнението, увеличавайки преднината си до 70:35. Последните 10 минути също отидоха на сметката на иберийците и сирената прозвуча при 91:50.

Хуанчо Ернангомес вкара 18 точки плюс 12 битки, а Марк Гасол и Пиер Ориола приключиха с по 11 точки. Жоан Састре остана с 10, а по-големият брат Ернангомес - Уили, овладя 13 битки и вкара 9 точки.

Влад Молдовеану вкара 15 за Румъния, а нито един от останалите играчи на треньора Марсел Тентер не мина бариерата от 10 точки.

Испания е с цялостен актив и 3-0 след този мач, а домакините са в другата прекаленост с 0-3.

СТАТИСТИКА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР