Испания не насрочи дело за мярката на Арабаджиеви, предаде bTV.Въпреки

...
Испания не насрочи дело за мярката на Арабаджиеви, предаде bTV.Въпреки
Коментари Харесай

Испания не насрочи дело за мярката на Арабаджиеви

Испания не насрочи дело за мярката на Арабаджиеви, съобщи bTV.

Въпреки че към този момент изтекоха 72 часа от задържането на Ветко и Маринела Арабаджиеви, през днешния ден испанските съдилища по този начин и не дефинираха дата, на която ще се гледа мярката им за неотклонение.

Искането за задържане и екстрадиция е отправено с европейска заповед от профилираната прокуратура до испанските управляващи. По информация на локалните експерти в тази обстановка испанският съд е задължен да осведоми единствено българската профилирана прокуратура за ориста на фамилията.

Възможно е българските управляващи да бъдат известени даже единствено ден преди екстрадицията на Арабаджиеви, а това може да стане и след един месец.

Все още няма информация къде се намират арестуваните. Не планувано и дело за гледане на мярката на фамилията. Възможно е решението дали да останат в ареста да бъде взето и без те да участват в правосъдната зала.

Въпреки че в Испания делата се вземат решение постепенно, когато има искане за екстрадиция, локалните управляващи в никакъв случай не отхвърлят такава.

Припомняме, Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани на 7 март в жилището на Георги Семерджиев (познат като Жоро Шопа) в Кабрера де Мар. Те се издирваха от Интерпол и с европейска заповед за арест (ЕЗА) от месец септември 2018 година.

На 31 август беше осъществена профилирана акция в офисите на хотел " Маринела " в София и хотел " Марица " в Пловдив, които са благосъстоятелност на Арабаджиеви.

В хода на претърсванията бяха открити над 10 милиона лв. кеш. По думи на зам.-главния прокурор Иван Гешев парите излизали от всякъде, от куфари, касетки. За преброяването на парите се наложи да бъде броячна машина от Българска народна банка. Освен това проверяващите попаднаха и на първокласен автопарк с коли за милиони.

Бяха арестувани минимум 10 души. Срещу някои от тях спецпрокуратурата повдигна обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група и пране на пари. Беше арестуван и синът на Арабаджиеви - Вълчо Арабаджиев. Той е с мярка за неотклонение непрекъснат арест.

Съдът реши да остави в ареста за непрекъснато и Елена Караянева и Ромелия Кирилова, които също са упрекнати за присъединяване в групата.

И тримата арестувани бяха пуснати под парична гаранция от спецсъда, само че Апелативният съд ги върна в ареста.

На 19 декември Ветко и Маринела бяха пуснати за търсене от Интерпол с алена бюлетина.

На 20 септември Гешев съобщи, че цялото имущество на Арабаджиеви е запорирано. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР