Испания не изключва намеса на НАТО в Мали, ако това

...
Испания не изключва намеса на НАТО в Мали, ако това
Коментари Харесай

Испания не изключва намеса на НАТО в Мали

Испания не изключва интервенция на НАТО в Мали, в случай че това е належащо. Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на думите на испанския външен министър Хосе Мануел Албарес.

Изявлението му пристигна, срещата на върха на Алианса в Мадрид загатна тероризма измежду " хибридните закани ", които враждебните сили могат да употребяват, с цел да подкопаят стабилността на военния съюз.

Запитан за допустима интервенция на НАТО в Мали, Албарес отвърна: " Не, не изключваме това ".

Ако беше належащо и представляваше опасност за нашата сигурност, ние щяхме да го създадем, добави той.

Новата стратегическа идея на НАТО дефинира тероризма и миграцията като детайли за наблюдаване през идващото десетилетие и показва южния фланг като нов източник на риск за стабилността.

През май военното държавно управление на Мали анулира съглашението за съдействие в региона на защитата, уреждащо статута на френските сили (SOFA) и подреди на френските войски, както и на европейските сили под командването на европейските сили " Такуба " да изоставен страната.

Още предходната година бяха открити връзки с съветската частна военна компания " Вагнер " - решение, което беше необятно наказано от Франция, Европейски Съюз и НАТО.

Европейският съюз разгласи през април, че ще спре част от образованието си на въоръжените сили на Мали.Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел изясни този ход с неналичието на гаранции от управляващите в Мали, че съветските военни реализатори няма да се намесват в работата.

Правителството на Мали съобщи през декември предходната година, че " съветски инструктори " са пристигнали в страната, само че Бамако и Москва до момента са дали малко детайлности за разполагането, в това число за това какъв брой съветски бойци вземат участие или каква е точната им задача.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР