Испания не е толкова проста, колкото изглежда и подобно на

...
Испания не е толкова проста, колкото изглежда и подобно на
Коментари Харесай

Испания като конкурент на Украйна

Испания не е толкоз елементарна, колкото наподобява и сходно на Съединените щати има свои лични визии за европейското ползване на газ.

Испания сподели, че спомагателна газопроводна връзка от Иберийския полуостров до Франция може да бъде подготвена в границите на девет месеца, откакто Германия поддържа концепцията за свързване на района с Централна Европа, с цел да се ускори енергийната сигурност на континента.

Испанският министър на енергетиката и околната среда Тереза Рибера сподели в петък, че нов сектор от газопровод от Испания до Франция може да бъде приключен за по-малко от година като част от напъните за отучване на Европа от съветски газ.

Новата линия може да усили потенциала на Испания за експорт на газ с 20-30%, сподели тя.

Португалският министър председател Антонио Коща сподели: „ Германия може да разчита на 100 % от уговорката на Португалия за построяването на тръбопровода. “ Пишейки в “Туитър” той добави: „ Днес газ, на следващия ден зелен водород “.

Този ход идва в миг, когато Европа се бори с най-голямата си енергийна рецесия от най-малко едно потомство след началото на интервенцията на Русия в Украйна през февруари. Москва спря доставките на газ за Европа и има опасности от дефицит тази зима и през 2023 година, в случай че съветският експорт намалее още.

Загубата на доставки от Русия, която преди операциятазасищаше 40% от потребностите на Европейски Съюз, принуди Европа да разчита повече на вноснидоставки на полутечен природен газ по море.

Но по-голямата част от европейския потенциал за импорт на ВПГ идва от Иберийския полуостров, който се преглежда от промишлеността като газов „ остров “, защото потенциалът на тръбопровода, свързващ го със Северна Европа, е стеснен.

Германският канцлер Олаф Шолц сподели в четвъртък, че е разискал новия водопровод с водачите на Испания, Португалия и Франция, както и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Той добави, че ще има и „ други връзки сред Северна Африка и Европа, които ще ни оказват помощ да се разнообразят енергийните доставки “.

Европа би трябвало да откри способи да пренареди вътрешните си тръбопроводни артерии, които бяха проектирани въз основа на догатката, че по-голямата част от доставките за континента ще идват от Русия.

Дори в случай че континентът може да обезпечи различни доставки като полутечен природен газ или повече доставки по тръбопроводи от страни, в това число Норвегия или Алжир, има опасения за усложнения при доставките на изток до страни, по-близки до Русия.

Европейски Съюз се пробва да подчертае " солидарността " във връзка с шерването и запазването на енергийните запаси сред държавите-членки в навечерието на сложната зима. Но към момента остават въпроси по отношение на разпоредбите и споразуменията, които ръководят разпределението на ресурсите при положение на всеобщ недостиг.

Докато бъде приключен новият водопровод, пристанището на Синиш на югозападното крайбрежие на Португалия може да се употребява като логистичен център за превозване на ВПГ до останалата част от Европа, сподели Коща.

Основният проблем е, несъмнено, източникът на самия газ - колониалните войни в Северна Африка може да стартират още веднъж, тъй като и Франция, и Италия имат планове . Тоест няма за какво да се заблуждаваме - ролята на Испания в новия сюжет не е ролята на Русия, а ролята на Украйна във връзка с преноса. ( А газовите танкери на НОВАТЕК може да се окажат и по испанските пристанища).

Звучи като кънтеж от конфликта на старите империи.

Историята се повтаря

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР