Испания не е преживявала по-горещ месец от този юли от

...
Испания не е преживявала по-горещ месец от този юли от
Коментари Харесай

Испания: Най-горещият юли в историята на измерванията в страната

Испания не е преживявала по-горещ месец от този юли от повече от шест десетилетия, заяви през днешния ден националната метеорологична работа АЕМЕТ, представена от Асошиейтед прес.

За първи път, откогато се правят измервания (от 1961 г.), през юли е измерена междинна температура от 25,6 градуса по Целзий, което е с 2,7 градуса повече от предходната измерена върхова стойност за този месец.

На 24 юли в град Морон де ла Фронтера в южната самостоятелна област Андалусия беше измерена най-високата температура за месеца - 46 градуса. В град Оренсе в северозападната област Галисия бяха регистрирани рекордните 44 градуса.

Екстремните жеги и неналичието на превалявания станаха причина за горски пожари и направиха сушата в доста региони още по-тежка. Данните на Европейската система за горски пожари сочат, че 2022 година е била най-лошата до момента във връзка с опожарените територии и броя на горските пожари в Испания. Според данните близо 240 000 хектара са били изпепелени при над 370 пожара.

Метеорологичната работа на Португалия ИПМА заяви, че юли е бил най-горещият месец и в прилежащата страна, откогато там се вършат измервания от 1931 година насам. Средната температура в страната е била 25,1 градуса - с съвсем 3 градуса повече от предстоящата междинна температура за юли.

Във Франция този юли е бил най-сухият месец, откогато тази статистика се води от 1959г.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР