Испания не е преживявала по-горещ месец от този юли от

...
Испания не е преживявала по-горещ месец от този юли от
Коментари Харесай

В Испания отчетоха най-горещия юли

Испания не е преживявала по-горещ месец от този юли от повече от шест десетилетия, заяви през днешния ден националната метеорологична работа АЕМЕТ.

За първи път, откогато се правят измервания (от 1961 г.), през юли е измерена междинна температура от 25,6 градуса по Целзий, което е с 2,7 градуса повече от предходната измерена върхова стойност за този месец.

На 24 юли в град Морон де ла Фронтера в южната самостоятелна област Андалусия беше измерена най-високата температура за месеца - 46 градуса. В град Оренсе в северозападната област Галисия бяха регистрирани рекордните 44 градуса.
 
Екстремните жеги и неналичието на превалявания станаха причина за горски пожари и направиха сушата в доста региони още по-тежка. Данните на Европейската система за горски пожари сочат, че 2022 година е била най-лошата до момента във връзка с опожарените територии и броя на горските пожари в Испания. Според данните близо 240 000 хектара са били изпепелени при над 370 пожара.

Метеорологичната работа на Португалия ИПМА заяви, че юли е бил най-горещият месец и в прилежащата страна, откогато там се вършат измервания от 1931 година насам. Средната температура в страната е била 25,1 градуса - с съвсем 3 градуса повече от предстоящата междинна температура за юли.

Във Франция този юли е бил най-сухият месец, откогато тази статистика се води от 1959 г, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР