Испания най-вероятно е преминала пика на шестата вълна, твърдят епидемиолозите.

...
Испания най-вероятно е преминала пика на шестата вълна, твърдят епидемиолозите.
Коментари Харесай

Епидемиолозите: Испания премина пика на шестата вълна на коронавируса

Испания най-вероятно е минала пика на шестата вълна, настояват епидемиолозите. Данни демонстрират, че четвърти следващ ден броят на на новозаразените с COVID-19 понижава. За последните 24 часа кумулативната периодичност е спаднала с още 55 пункта и към този момент е 3139 случая на 100 000 поданици. Въпреки че спадът не е толкоз внезапен, както чакаха медицинските експерти, наклонността е видна и по тази причина част от самостоятелните райони започнаха да обмислят отпадане на някои от рестриктивните мерки.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 587
130 888 са позитивните на COVID-19 за последното денонощие, умрелите са 176 души, над 22% остава заетостта на леглата в интензивните отделения, а самостоятелните райони анулират част от въведените през декември ограничаващи ограничения. Каталуния, в която пандемичната обстановка е най-сложна от цялата страна, анулира предходната седмица вечерния час, а от този петък отстранява рестриктивните мерки на потенциала на претовареност на заведения за хранене, кафенета, спортни клубове и разрешава фамилни събирания над 10 души. 

В късно съвещание в сряда вечерта бе взето решение да отпадне и условието за коронавирус документ в затворени пространства. Единствено нощните заведения и нощните питейни заведения няма да възобновят активността си на този стадий.

7-милионният район неотдавна надвиши 2 милиона болни от ковид от началото на пандемията, при 9 660 000 за цялата страна.

Само за предходната седмица Каталуния записва над 250 000 инфекции с Омикрон разновидността. В лечебни заведения са над 2 800 души, близо 500 са в интензивни отделения, от които 362-ма интубирани. Една трета от тях към момента не са имунизирани по тяхно категорично предпочитание, само че в района са сложени над 15 милиона ваксини. Подобно на него, отпадане на ограничения има към този момент и Галисия, Ла Риоха, Астурия, Кантабрия. Централно е единствено решението за носене на маски навън, което на този стадий остава.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 587  COVID-19 у нас: Близо 10 000 са новите случаи за 24 часа COVID-19 у нас: Близо 10 000 са новите случаи за 24 часа  Математик чака Коронавирус пикът да е през февруари с 80 000 инфектирани дневно Математик чака Коронавирус пикът да е през февруари с 80 000 инфектирани дневно  Рекорд! Над 200 000 нови случая на COVID-19 в Германия Рекорд! Над 200 000 нови случая на COVID-19 в Германия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР