Испания нареди затваряне на хотелите, след като стана третата по

...
Испания нареди затваряне на хотелите, след като стана третата по
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: В Калифорния 40 млн. остават вкъщи, Испания затвори хотелите

Испания подреди затваряне на хотелите, откакто стана третата по формален брой инфектирани страна, в Турция за поредна нощ броят инфектирани съвсем се удвои, в Калифорния 40 млн. души би трябвало да останат по домовете си.

" Дневник " следи най-важното, обвързвано с ковид по света. За протичащото се в България четете тук.

Ключови моменти 08:46Калифорнийците остават по домовете сиГубернаторът на американския щат Калифорния Гавин Нюсъм подреди на всички жители да си останат по домовете, с цел да се противодейства на разпространяването на ковид, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Новата мярка влезе в действие от нощес. Тя разрешава магазини за хранителни артикули и бензиностанции да продължат на работят. Карантината се отнася за към 39.5 млн. души в най-големия щат на Съединени американски щати.

Губернаторът сподели на конференция, че заповедта ще се постанова посредством обществен контакт, а не посредством полицейски ограничения. По-рано кметът на втория по величина американски град Лос Анджелис подреди на жителите да не напущат домовете си. Кметът Ерик Гарсети сподели, че затварянето на молове, спортни обекти и други места, на които се събират доста хора, ще остане в действие най-малко до края на месеца.

Калифорния е измежду най-тежко засегнатите от ковид щати, там има над 1000 доказани случаи и най-малко 18 умряли.

Губернаторът Нюсъм изиска от президента Тръмп неотложно да изпрати американски боен транспортен съд болница в пристанище Лос Анджелис, защото през идващите осем седмици в щата се чака скок на случаите на болест.
В писмото си губернаторът написа, че съгласно специалисти към 56 % от калифорнийците, което е 25,5 милиона души, се чака да се заразят с ковид.08:41Хотелите затварят в ИспанияИспанското държавно управление подреди всички хотели в страната да бъдат затворени поради разпространяването на болестта от ковид. Това се отнася и за къщите за посетители и къмпингите.

Бизнесът разполага със седем дни, с цел да извърши разпореждането, и в хотелите да останат единствено чиновници по поддръжка и защита. Изключения са хостели с хора за непрекъснато дълъг интервал или непрекъснато живеещи.

Хотелите в Испания останаха отворени, тъй като макар оповестеното изключително състояние и обсада туризмът остана позволена активност в опит да се лимитират вредите за стопанската система на страната.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (760)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР