Испания направи сериозна стъпка към легализиране на евтаназията, след като

...
Испания направи сериозна стъпка към легализиране на евтаназията, след като
Коментари Харесай

Долната камара на испанския парламент прие законопроект за евтаназията

Испания направи сериозна стъпка към узаконяване на евтаназията, откакто долната камара на Народното събрание гласоподава законопроект, допускащ на тежко болните да изберат да сложат завършек на живота си. Това стана макар огромната опозиция от страна на десницата и религиозни организации, заяви Българска телеграфна агенция.

Законопроектът, който разрешава евтаназията и асистираното самоубийство за хора с "тежки и нелечими " или инвалидизиращи болести, които провокират "непоносимo страданиe ", беше признат със 198 гласа "за " против 138 "против ".

По време на гласуването пред Народното събрание към двайсетина души стачкуваха, биеци барабани като на заравяне. Сега документът отива в Сената, който може или да го утвърди и той да придобие законова мощ, или да го върне назад в Конгреса с ремонти.

Ако няма ремонти, законопроектът може да бъде признат до пролетта на 2021 година Ако бъде прокаран, Испания ще стане четвъртата страна в Европейския съюз, легализирала евтаназията след Белгия, Люксембург и Нидерландия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР