Испания надви Русия с 2:1 победи на Финалите на “Купа

...
Испания надви Русия с 2:1 победи на Финалите на “Купа
Коментари Харесай

Надал помогна на Испания за обрат срещу Русия, известен е първият 1/4-финалист в Мадрид

Испания надделя Русия с 2:1 победи на Финалите на “Купа Дейвис” в Мадрид. Суперзвездата на испанците Рафаел Надал надигра с 6:3, 7:6 (7), с цел да изравни резултата, откакто в първатас реща Андрей Рубльов прекърши с 3:6, 6:3, 7:6 (0) Роберто Баутиста Агут. В мача на двойки, който бе решителен за крайния излаз от този мач, ветераните Марсел Гранойерс и Фелисиано Лопес съкрушиха Хачанов и Рубльов с 6:4, 7:6 (5). Срещата бе от Група “B”, в която се намират и хърватите, които към този момент изгубиха с 0:3 от Русия.

В мача сред Надал и Хачанов имаше единствено един пробив - осъществен от носителя на 19 трофеи от “Големия шлем” в четвъртия гейм на първия сет. Във втората част всеки от двамата тенисисти имаше по една опция за пробив, а в тайбрека първо Надал пропусна мачбол при 6:5, след което Хачанов имаше сетбол при 7:6. При 8:7 испанецът направи решителен мини-пробив и затвори мача в два сета, което оказа помощ на домакините да измъкнат крайната победа.

Междувременно Канада надделя Съединени американски щати с 2:1 победи в Група “F” и записа втори триумф ан Финалите. В първия си мач те се оправиха с 2:1 с Италия. Васек Поспишил надви след два тайбрека над Рейли Опелка, с цел да даде задатък на канадците против Съединени американски щати - 7:6 (5), 7:6 (7). След това Денис Шаповалов не даде сет на Тейлър Фриц, подпечатвайки успеха на Канада - 7:6 (6), 6:3, а на двойки Съединени американски щати завоюваха, откакто Поспишил и Шаповалов не излязоха против Сам Куери и Джак Сок, защото възпитаниците на капитана Франк Данчевич си подсигуряваха първото място в Група " F " и класиране на 1/4-финалите. Канада и Съединени американски щати се срещнаха за първи път в “Купа Дейвис” от 1965 година. Американците имат рекордните 32 трофея от шампионата, само че не са го печелили от 2007 година насам.

Австралия пък стартира с безапелационен триумф с 3:0 против Колумбия в Група " D ". Ник Кирьос се наложи над Алехандро Гонсалес с 6:4, 6:4, а Алекс Де Минор се оправи с Даниел Галан Риверос с 6:3, 6:4 в дуелите на сингъл. В мача на двойки Джон Пиърс и Джордън Томпсън надвиха над водачите в международната класация при дуетите Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара с 6:3, 3:6, 7:6 (6). Южноамериканците позволиха второ проваляне и отпадат от шампионата. Австралия и Белгия пък ще дефинират спечелилия в групата в директен дуел между тях.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР