Испания, която наложи една от най-сериозните блокади в Европа на

...
Испания, която наложи една от най-сериозните блокади в Европа на
Коментари Харесай

Крайнодесни протестират в Испания срещу блокадата

Испания, която наложи една от най-сериозните блокади в Европа на 14 март, стартира да облекчава рестриктивните мерки , само че Мадрид и Барселона остават под обсада за по-дълго поради по-тежки огнища на ковид, оповестява " Ройтерс ".

Протестиращите приканиха премиера Педро Санчес и вицепремиера Пабло Иглесиас от " Подемос ", да подадат оставка поради несправянето им с коронавирусната рецесия, и по-специално блокирането и вредите, нанесени на стопанската система и работните места .

" Време е да вдигнем огромен звук против държавното управление на безработицата и мизерията , което изостави нашите самонаети и служащи ", разяснява крайнодясната Vox в изказване.

Лидерът на Vox Сантяго Абаскал, който управлява шествието в Мадрид, произнесе тирада, излъчена по EsRadio, с цел да могат хората да слушат и в колите си. Той изясни, че държавното управление е " директно отговорно за най-лошото ръководство на рецесията на планетата ".

Протестите против блокирането започнаха в богатия мадридски квартал Саламанка предходната седмица , където хората започнаха да удрят по скасии и тигани. Но в събота шествието бе първият проведен митинг против държавното управление от началото на пандемията с ковид.

Vox прикани хората да стачкуват във всяка районна столица , а сходни автомобилни шествия се организираха в Севиля и Барселона.

Мадрид и Барселона се готвят да облекчат блокирането от понеделник, защото инфекциите са се забавил и. Това ще разреши хранене навън и събирания до 10 души. Испания е записала 28 628 смъртни случая от COVID-19 и 234 824 случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР