Испания, която е сред най-силно засегнатите от пандемията от коронавирус

...
Испания, която е сред най-силно засегнатите от пандемията от коронавирус
Коментари Харесай

Испания премина прага от 3 милиона заразени с COVID-19

Испания, която е измежду най-силно засегнатите от пандемията от ковид страни, мина прага от три милиона инфектирани, съобщи ДПА.
Броят на доказаните инфекции набъбна с 16 402 през последните 24 часа, заяви във вторник министерството на опазването на здравето.
Само Съединени американски щати, Индия, Бразилия, Англия, Русия и Франция са съобщили за по-голям брой инфектирани с COVID-19 от Испания.
През последните 24 часа испанските здравни управляващи са записали и 766 смъртни случая, свързани с ковид, което е най-високият брой от април. Общо над 63 000 испанци са умряли с коронавирусна зараза.
Но има и добра вест за 47-те милиона жители на известната туристическа дестинация: броят на новите случаи на 100 000 души население в границите на седемдневен интервал устойчиво понижава от януари насам на фона на строгите ограничавания за напредване и събирания.
За да ограничи разпространяването на вируса, във вторник Испания удължи до 2 март рестриктивните мерки за влизане в страната от рисковите страни - Англия, Южна Африка и Бразилия. Причината е нарастване на случаите с евентуално по-заразните разновидности на новия ковид в тези страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР