Испания, Ирландия и Норвегия официално , съобщават Асошиейтед прес и

...
Испания, Ирландия и Норвегия официално , съобщават Асошиейтед прес и
Коментари Харесай

Испания, Ирландия и Норвегия официално признаха Палестина

Испания, Ирландия и Норвегия публично , оповестяват " Асошиейтед прес " и " Ройтерс ".

Решението е опълчване на Израел, който осъди проекта.

Испанският министър председател Педро Санчес съобщи пред нацията си в телевизионно послание от Мадрид, че " това е историческо решение, което има една-единствена цел - да помогне на израелци и палестинци да реализират мир ".

Въпреки че десетки страни към този момент са признали палестинска страна, нито една от огромните западни сили не го е направила. Решението на Норвегия, Ирландия и Испания да подхващат този ход, може да даде подтик и на други.

Признаването е доста достижение за палестинците, които имат вяра, че придават интернационална легитимност на своята битка, изключително на фона на интернационалното отвращение от филантропичната рецесия в Газа.

Израелският външен министър Израел Кац бързо атакува Испания в обществената мрежа X, като написа, че държавното управление на Санчес е " съизвършител в подбуждането на геноцид против евреи и военни закононарушения ".

Ирландия и Норвегия скоро се причислиха към Испания във формализирането на оповестеното предходната седмица взаимно решение.

Ирландското държавно управление утвърди този ход на съвещание на кабинета тази заран.

" Правителството признава Палестина за суверенна и самостоятелна страна и се съгласи да откри цялостни дипломатически връзки сред Дъблин и Рамала ", се показва в изказването.

" Ще бъде назначен дипломат на Ирландия в страната Палестина дружно с цялостно посолство на Ирландия в Рамала ", допълват от държавното управление.
 Норвегия съобщи документите за признание на палестинката страна на премиера Мохамад Мустафа
Норвегия съобщи документите за признание на палестинката страна на премиера Мохамад Мустафа

Официалното признание на страната от Норвегия, Испания и Ирландия е планувано за 28 май

Ирландският министър-председател Саймън Харис съобщи, че този ход е имал за цел да резервира жива вярата за мир.

" Става въпрос за вярата, че решението за две страни е единственият метод Израел и Палестина да живеят един до друг в мир и сигурност ", уточни той.

Отново приканвам министър-председателя на Израел Нетаняху да се вслуша в света и да спре филантропичната злополука, която следим в Газа, настоя още Харис.

Очаква се през днешния ден и също да признаят Палестина.

На 19 април Съединени американски щати постановиха на Палестина в Организация на обединените нации по време на Съвета за сигурност. Според тях самостоятелна палестинска страна би трябвало да бъде основана посредством директни договаряния.

Международните апели за преустановяване на огъня и трайно преустановяване на палестинско-израелския спор набъбнаха дружно с броя на починалите в Газа. В края на март и назова проектите за признание на Палестина " премия за тероризма " , която би понижила възможностите за
 Ирландия и Испания са за признаването на Палестинска страна
Ирландия и Испания са за признаването на Палестинска страна

Народът на Израел заслужава несъмнено и спокойно бъдеще
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР