Испания и Русия записаха втори победи в груповата фаза на

...
Испания и Русия записаха втори победи в груповата фаза на
Коментари Харесай

Испания и Русия с втори победи и класиране в Топ 16

Испания и Русия записаха втори победи в груповата фаза на международното състезание в Китай и си осигуриха присъединяване във втората фаза на шампионата.

Днес в група В руснаците се постановиха изрично над Южна Корея с 87:73 и към този момент е ясно, че те, дружно с Аржентина, ще са двата тима, които не престават напред с по 2-0 досега. В последния кръг от груповата фаза те ще се срещнат, с цел да дефинират спечелилия в групата.

Русия стартира мощно и се откъсна напред овреме, като резервира удобна преднина до почивката, а през третата част се откъсна надалеч напред, с цел да предреши мача.

Виталий Фридзон и Андрей Воронцевич записаха по 13 точки за спечелилите, а по 11 прибавиха Михаил Кулагини Андрей Зубков. За Корея Гуна Ра се регистрира с 19 точки и 10 битки.

В група С Испания записа втората си победа – над Пуерто Рико със 73:63. По този метод испанците си осигуриха място в идната фаза като първи тим в групата. В идващия кръг отборът ще срещне новобранеца в групата Иран, а Пуерто Рико ще се бори с Тунис за място в топ 16.

Испания разреши на противника си да завоюва първата и последната част, само че беше безапелационна във втората и третата, които завоюва с общо 15 точки разлика, с цел да стигне до триумфа. Марк Гасол записа 19 точки и 7 битки за успеха, а Рики Рубио се включи със 17 плюс 8. За Пуерто Рико Джан Клавел се регистрира с 13 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР