Испания и Италия са получили уайлд кард“ за груповата фаза

...
Испания и Италия са получили уайлд кард“ за груповата фаза
Коментари Харесай

Испания и Италия получиха „уайлд кард“ за Купа Дейвис 2023


Испания и Италия са получили „ уайлд кард “ за груповата фаза на идващото издание на Купа „ Дейвис “. Това стана ясно след изказване на ITF и уредниците от Kosmos Group. Поканите са разпределени след решение на управителния комитет на шампионата, състоящ се от четирима членове – двама от ITF и още толкоз от Kosmos.

Така към този момент са ясни четири от участниците в груповата фаза шрез идващия сезон. От ITF оповестиха, че тазгодишните финалисти Австралия и Канада също ще получат обезпечено място в групите. Мачовете ще се проведат в интервала 11-16 септемрври 2023 година

Междувременно бе изтеглен и жребият за квалификациите, които ще се проведат при започване на февруари. Сблъсъците и тази година ще се състоят в границите на два дни, като в първия ден ще се играят два мача на сингъл, а вторият ще стартира с двойкова среща, последвана от два самостоятелни мача.

По същото време ще се проведат и плейофите за Световни групи I и II. България ще играе за влизане в Световна група I, като „ лъвовете “ ще гостуват на Нова Зеландия.

Пълен чоп за квалификациите за Купа „ Дейвис “ 2023:

Хърватия – Австрия

Унгария – Франция

Узбекистан – Съединени американски щати

Германия – Швейцария

Колумбия – Англия

Норвегия – Сърбия

Чили – Казахстан

Южна Корея – Белгия

Швеция – Босна и Херцеговина

Нидерландия – Словакия

Финландия – Аржентина

Португалия – Чехия
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР