Испания и Франция станаха първите европейски държави, регистрирали повече от

...
Испания и Франция станаха първите европейски държави, регистрирали повече от
Коментари Харесай

КОВИД по света: Испания и Франция надминаха 1 милион случая на заразени

Испания и Франция станаха първите европейски страни, записали повече от един милион случаи на ковид , защото огнището на континента продължава да се стопира.

Испания стана първата европейска страна, постигнала крайъгълен камък в сряда, откакто регистрира 16 973 нови инфекции.

Новите данни доведоха общите доказани случаи до 1 005 295, съгласно данни, споделени от Би Би Си.

Понастоящем 34 366 души са умряли от вируса в страната, което е седмият максимален брой жертви в света, съгласно данни от университета Джон Хопкинс (JHU).

Данните на JHU демонстрират, че Франция се трансформира във втората европейска страна, която е предала един милион каузи, като към четвъртък сутринта са регистрирани 1 000 369 случая.
34 075 души са умряли във Франция, което е осмият максимален брой смъртни случаи в света.

 

Случаите в Европа нарастват

Новите числа идват, когато страните в Европа виждат рекорден брой нови случаи. В доста народи цифрите в този момент са по-малко от това, което се вижда през април и март.

Новите скокове накараха държавните управления на континента да вкарат още веднъж строги ограничавания върху градовете, районите и цели страни.

Властите значително заобикалят блокирането в цялата страна и не постановат толкоз доста ограничавания, колкото напролет, само че не престават да уголемяват обсега, защото траекторията на вируса се утежнява.

Испания беше една от най-силно засегнатите страни в света по време на първата вълна на вируса, като над 8 000 нови случая постоянно се записаха дневно през пика си през март.

Тези понижени до по-малко от 500 дневно през май и юни, само че в този момент доближиха нови върхове, като на 21 октомври бяха регистрирани 16 793 случая.

Ето по какъв начин изглеждаха случаите в страната по време на пандемията:
 Spain coronavirus October 21
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР