Испания и Франция ще засилят мерките за сигурност преди мачовете

...
Испания и Франция ще засилят мерките за сигурност преди мачовете
Коментари Харесай

Испания и Франция засилват мерките за сигурност преди мачовете в ШЛ

Испания и Франция ще засилят ограниченията за сигурност преди мачовете от четвъртфиналите в Шампионската лига по футбол, които се организират в Мадрид и Париж през днешния ден и в сряда вечерта, потвърдиха висши държавни чиновници.

Тази вечер в испанската столица Мадрид следва дуелът Реал Мадрид - Манчестър Сити, а в Лондон ще се играе срещата Арсенал - Байерн Мюнхен. В сряда Атлетико Мадрид ще бъде хазаин на Борусия Дортмунд, а Пари Сен Жермен посреща Барселона в Париж.

" По отношение на мача, който ще се организира в региона на Париж, шефът на полицията доста ускори ограниченията за сигурност ", сподели френският вътрешен министър Жералд Дарманен на конференция за сигурността на Олимпийските игри и добави:

" Видяхме, наред с други неща, известие от " Ислямска страна ", което е ориентирано съответно към игрища. Това не е ново. "

" Испанските полицейски сили ще разположат 2000 спомагателни чиновници, с цел да засилят сигурността в столицата Мадрид за двата мача ", увери държавната говорителката Пилар Алегрия. Тя съобщи, че равнището на заплаха от тероризъм е нараснало до 4 по канара от 5.

" За да предотвратят терористична опасност, държавните сили за сигурност са задействали всички свои системи за ранно предизвестие и отбрана, както и защитните си механизми. Силите за сигурност са подхванали всички нужни ограничения, с цел да подсигуряват сигурността на участниците и посетителите в двата мача, както и на испанските жители като цяло ", акцентират още от испанското министерство на вътрешните работи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР