Испания гостува на Шотландия в мач от група А на

...
Испания гостува на Шотландия в мач от група А на
Коментари Харесай

Испания пътува до Глазгоу с мисъл за нова победа в група А

Испания гостува на Шотландия в мач от група А на квалификациите за Европейското състезание в Германия следващата година. Мачът на „ Хемпдън Парк “ в Глазгоу е довечера от 21:45 часа българско време. Това е и последният ден от квалификации за Евро 2024 преди третия кръг от срещи, който започва на 16 юни.

И двата тима започнаха позитивно евроквалификационните си акции, постигайки типичен победи с по 3:0 – британците се постановиха над Кипър, до момента в който „ Ла Фурия Роха “ ликува против Норвегия със същия резултат в формалния дебют на новия селекционер Луис де ла Фуенте. Бившият ментор на младежкия народен тим на страната размени на поста уволнения Луис Енрике, който си потегли след разочароващото отпадане на 1/8-финалите на Мондиала в Катар от Мароко след осъществяване на дузпи.

Де ла Фуенте ще се опита да реализира нов триумф на кормилото на трикратните европейски първенци (рекордьори по брой трофеи дружно с Германия). Срещу себе си обаче испанците ще имат един твърд противник, който не трябва да бъде отписван с лека ръка, и е кадърен на изненада, изключително имайки поради и домакинския фактор. Селекционерът на шотландците Стив Кларк прикани за самообладание на конференцията си преди мача във вторник вечер.

„ Трябва да сме положителни и търпеливи без топка, само че би трябвало да сме и доста положителни, когато притежаваме топката. Знаем, че би трябвало да сме дисциплинирани, проведени и да играем доста добре. Испания би трябвало на собствен ред да не покаже най-хубавото си лице, само че в случай че това се случи, то тогава можем да реализираме добър резултат. Наслаждавам се на предизвикването “, сподели той.

Пълна стратегия за мачовете от евроквалификациите във вторник:

Група А

19:00, Грузия – Норвегия

21:45, Шотландия – Испания

Група D

21:45, Турция – Хърватия

21:45, Уелс – Латвия

Група I

21:45, Косово – Андора

21:45, Румъния – Беларус

21:45, Швейцария – Израел. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР