Испания гласува на местни и регионални избори, които ще бъдат

...
Испания гласува на местни и регионални избори, които ще бъдат
Коментари Харесай

Ключови местни избори се произвеждат днес в Испания

Испания гласоподава на локални и районни избори, които ще бъдат барометър за парламентарните избори в края на годината, които съгласно изследванията министър-председателят Педро Санчес ще загуби, възвестявайки завръщането на десницата, съобщи Агенция Франс Прес.


Залогът е огромен за Санчес, чиято Социалистическа партия ръководи четвъртата по величина стопанска система в еврозоната в коалиция с крайнолявата " Подемос ".

Гласоподавателите ще гласоподават за кметове в 8 131 общини в цялата страна, като в същото време ще изберат ръководители и асамблеи в 12 от 17-те района на Испания - 10 от които сега се ръководят от социалистите.

Гласуването стартира в 9:00 ч. (07:00 ч. по Гринуич) и завършва в 20:00 ч., като към 35,5 млн. гласоподаватели имат право да гласоподават на локалните избори, а 18,3 млн. имат право да гласоподават на районните избори.

В Испания не се разгласяват екзитполове, като първичните резултати ще бъдат оповестени към 22:00 ч.

Ако левицата " надвиши упованията и успее да резервира контрола върху множеството районни държавни управления в играта... това би означавало, че националните избори ще бъдат доста оспорвани и предвещава положителни шансове за левицата да остане на власт ", съобщи тази седмица анализаторът на „ Eurasia Group “ Федерико Санти.

Но в случай че социологическите изследвания, които предвиждат изместване вдясно, са правилни, триумфът на районно равнище ще обезпечи на опозиционния водач Алберто Нунес Фейхоо, началник на дясната Народна партия (НП), " инерцията ", от която се нуждае, с цел да завоюва изборите в края на годината, сподели Санти.

Вотът през днешния ден слага Санчес, който е на поста си от 2018 година, в няколко неподходящи обстановки.

Той се сблъсква с умората на гласоподавателите от лявото си държавно управление, внезапно покачващата се инфлация и произлизащия от това спад на покупателната дарба.

Той също по този начин се бори да овладее последствията от повтарящите се рецесии, които раздрусаха неговата лява коалиция. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР