Испания е в седмата вълна на коронавируса. Натискът върху болниците

...
Испания е в седмата вълна на коронавируса. Натискът върху болниците
Коментари Харесай

Седма КОВИД-вълна в Испания

Испания е в седмата вълна на ковид. Натискът върху лечебните заведения се усилва, а измежду хората над 60-годишна възраст случаите надвишават 1000 инфектирани на 100 000 поданици.
В края на май здравните управляващи в страната публично стопираха да броят новозаразените измежду по-младите.
Дори и на тази база обаче Министерството на здравеопазването открива увеличение на броя на приетите в болница пациенти и напън върху интензивните отделения. Най-висока е заетостта в Ла Риоха, близо 11%, следвана от Мадрид и Каталуня, а най-ниска остава в Андалусия. Само през последната седмица инфектираните са се нараснали със 136 000, а умрелите - с 312.
Заради внезапното повишаване на броя на заболелите здравният министър Каролина Дариас предложи още веднъж да стартира потреблението на маски в закрити пространства, само че категорично акцентира, че държавното управление на този стадий няма да го прави наложително.
" Вирусът няма да изчезне, единствено тъй като страните стопират да го следят. Продължава да заразява, продължава да се трансформира и към момента убива ", сподели Ханс Клуге, районен шеф на СЗО за Европа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР