Испания е световен шампион по баскетбол за мъже, след като

...
Испания е световен шампион по баскетбол за мъже, след като
Коментари Харесай

Испания стъпи за втори път на световния връх в баскетбола

Испания е международен първенец по баскетбол за мъже, откакто победи във финала в Китай съставът на Аржентина. Испанците се постановиха с 20 точки - 95:75 и не оставиха подозрение в преимуществото си. Съставът на Сержио Скариоло беше по-добър във всяка една от частите на мача.

Световната купа е втора за Испания след 2006 година Тимът прекъсва серията от две трофеи на Съединени американски щати от шампионатите през 2010 и 2014 година

От началото на мача испанците постановиха доста високо движение и поведоха с 8:0. Авансът им даже набъбна след 14:2 в първите минути, когато Аржентина взе таймаут, само че нищо в играта на южноамериканците не се получаваше. След първата четвърт задатъкът на първенците от 2006 година към този момент беше девет точки.

Испания продължи да играе доста по-добре и преди почивката към този момент имаше преимущество от 12 точки.

През второто полувреме устремът на Аржентина беше спрян с още по-добра игра на Испания. Най-оспорвана беше последната част, която испанците взеха с 29:28.

Най-полезен за триумфа на новите първенци беше Рики Рубио, който приключи с 20 точки, седем битки и три асистенции. Серхио Юй добави 15 точки, Марк Гасол 14, а братята Хуан и Уили Ернангомес вкараха по 11.

 Испания стъпи за повторно на международния връх в баскетбола
© Reuters

Ветеранът Гасол и Руди Фернандес са единствените играчи на Испания, които бяха в състава и при предходната международна купа през 2006 година

По-рано денем в мач за третото място Франция победи Австралия с 67:59.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР